Toolkit renovatie Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel A29

Rijkswaterstaat renoveert in de snelweg A29 de Heinenoordtunnel. Deze renovatie is gestart in 2023 en duurt tot eind 2024. Het beweegbare deel van de Haringvlietbrug, ook in de A29, is gerenoveerd in 2023.

Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is op 4 augustus 2023 weer opengesteld voor het wegverkeer. De brug kan nog niet bediend worden voor de hoge scheepvaart (>13m). De Haringvlietbrug wordt sinds maandag 12 februari 2024 op aanvraag weer dagelijks bediend voor de hoge scheepvaart. Van maandag tot en met vrijdag draait de brug van 10.00 tot en met 15.00 uur op het hele uur, op zaterdag en zondag van 09.00 tot en met 16.00 uur, ook op het hele uur.

Brugpassages moeten minimaal 48 uur van tevoren worden aangemeld door te bellen naar 088-7974992. Vanaf 29 maart 2024 kunnen schepen zonder aanmelding de brug passeren. De exacte draaitijden zijn in maart bekend.

Heinenoordtunnel

De tunnel heeft inmiddels nieuw asfalt, nieuwe ventilatoren, nieuwe lichtroosters en een middentunnelkanaal waarin Rijkswaterstaat werkt aan kabels en leidingen voor de nieuwe de installaties en systemen terwijl de tunnel open blijft voor het verkeer.
De oude installaties en systemen blijven nog tot en met de zomer hangen en werken totdat de nieuwe getest zijn en goed werken. Daarna moeten de oude installaties en systemen, inclusief kabels, nog verwijderd worden.

Voor de werkzaamheden zijn afsluitingen noodzakelijk. Vooral in weekenden en 1 langere volledige afsluiting van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur. Hinder is daarbij onvermijdelijk. Rijkswaterstaat treft maatregelen om de hinder de kunnen beperken.

Hinder beperken kan Rijkswaterstaat niet alleen, daarvoor is ook de hulp van de weggebruiker nodig. We moeten dit samen doen.
Als iedereen die dat kan, wat vaker de fiets pakt of met het openbaar vervoer reist, thuiswerkt, buiten de spits reist, zoveel mogelijk samen reist of misschien zelfs tijdens de lange afsluiting aantal dagen vrij of een vakantie plant, dan helpt dat de mensen die deze mogelijkheden niet hebben, bijvoorbeeld mensen in vitale beroepen, logistieke dienstverleners en winkeliers. Zij kunnen dan zonder al te grote vertragingen hun bestemming bereiken.

Meer informatie over de renovaties , de maatregelen en wat weggebruikers kunnen doen om te voorkomen dat ze in de file komen te staan, vindt u ook op de website van Rijkswaterstaat: 
www.rijkswaterstaat.nl/renovatieheinenoordtunnel en
www. rijkswaterstaat.nl/renovatieharingvlietbrug

Hier kunt u zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Informatie over openbaar vervoer en actie om fietsen te stimuleren tijdens de sluitingen van de Heinenoordtunnel

Meer informatie over de dienstregeling van Connexxion vindt u op:
www.connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel

Meer informatie over de acties om fietsen te stimuleren staat op de website van Ways2Go.

Gebruik toolkit

Deze toolkit wordt steeds geactualiseerd en aangevuld, zie hieronder welke documenten nieuw zijn.

De teksten en middelen voor 2024 worden op dit moment nog ontwikkeld. De werkkalender is al wel beschikbaar.

Gebruik de middelen in deze toolkit om medewerkers, bezoekers, klanten of andere belanghebbenden te informeren over de renovaties en hen te attenderen op de alternatieven om de files te vermijden.

Verderop op deze pagina staan verschillende teksten en middelen die u kunt downloaden om naar eigen inzicht zowel intern als extern in te zetten. Zo kunnen we samen de hinder beperken en houden we de regio bereikbaar.

Bekijk ook de animaties: 
Renovatie Heinenoordtunnel: werkzaamheden en bouw middentunnelkanaal augustus 2023
Renovatie Heinenoordtunnel
Renovatie Haringvlietbrug: Timelapse inhijsen nieuwe klep
Renovatie Haringvlietbrug

Deze toolkit wordt steeds geactualiseerd en aangevuld.

NIEUW maart 2024:

  • Werkkalender 2024 met afsluitingen renovatie Heinenoordtunnel (versie 2) – pdf
  • Werkkalender 2024 met afsluitingen renovatie Heinenoordtunnel (versie 2) – online
  • Werkkalender 2024 in meerdere talen (versie 2)

De afsluitingen die in op 11 en 12 april gepland stonden van 00.00 tot 05.00 uur zijn vervroegd. Deze zijn nu van woensdag 10 april 22.00 uur tot donderdag 11 april 05.00 uur richting Bergen op Zoom en van donderdag 11 april 22.00 uur tot vrijdag 12 april 05.00 uur.

Auteur
Kroon, J. ; Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid (RWS, WNZ)
Uitgever
RWS, WNZ
Lijst met downloadbare bestanden